Hvordan finder man sit livsformål?

I takt med at antallet af muligheder i vores moderne verden vokser, vokser antallet af mennekser med depression også.

I dag kontaktede en tidligere kollega mig. Han følte sig fastlåst. Han er fanget i hamster hjulet, hvor en række økonomiske forpligtelser, binder ham til et job, han ikke elsker. Problemet er, at han ikke ved, hvad han ellers skal lave, og derfor er det svært at forlade et job. For hvor skal man overhovedet starte?

Et tip til dig, som leder efter dit livsformål: Tænk tilbage på, da du var mellem 7-14 år. 

Hvad ELSKEDE du at lege?

Hvad fik dig til at glemme tid og sted?

Svaret kan give dig et hint til, hvad dit hjerte begærer. Elskede du f.eks. at sætte legen igang, for derefter at miste interessen i selve legen? Fx. at være den, der fortalte de andre i legen, hvem de nu skulle være, og hvordan legen skulle foregå, for så derefter hurtigt at ville lege noget andet? Det kunne evt. betyde, at du trives i et job, hvor du sætter projekter i vandet, mens der er andre, der får projektet fulgt til dørs. 

Eller var din store passion, indenfor noget helt konkret ligesom at tegne, skrive, lege skole el.lign? Det kunne være et tegn på, at et job indenfor formidling kunne være interessant. Et job, hvor du skal formidle et budskab eller lære andre noget enten mundtligt eller skriftligt. 

Det kan også være at du elskede at være udendørs som barn. At man altid kunne finde dig i gang med at bruge din krop eller bygge ting i skoven. Det kunne tyde på, at du vil trives i et job, hvor du bruger din krop og er udendørs, så måske vil et håndværksfag være et godt match. 

Når vi er børn har livet ingen alvorlige konsekvenser. Børn tænker heldigvis ikke på, at dét at være skolelærer måske ikke er et så højt betalt job som andre erhverv eller at man i familien måske har en tradition for at blive noget andet. De følger deres hjerte og lader sig opsluge af deres passion og legen.  

Det er først senere, at fornuften træder ind. Børnene bliver langsom præget og skubbet i forskellige retninger af deres forældre eller andre i omgangskredsen. De præges. Nogle lander på den rette hylde, men der også mange, som ender i et job, der bringer dem længere og længere væk fra dem selv og deres inderste ønske.

Og det leder til depression, stress eller en fysisk udfordring. Det er hjertets og sindets måde at sige: VÅGN OP! og LYT til mig. 

Jo mere, du undertrykker dit hjerte og dens besked til dig, jo højere vil den råbe og tilsidst føler du dig total fanget, ude af stand til at tænke klart eller gøre noget overhovedet. Du føler dig paralyseret og fuldstændig fanget eller din krop lægger dig fuldstændig ned med en sygdom, som tvinger dig i knæ.

Nogle mennesker kan ikke huske noget fra deres barndom, eller fra da de var mellem 7-14 år. Det er sindets måde at beskytte dig på. Der er for meget, der gør ondt, og derfor lukker underbevidstheden låget til den sorte boks.

Det er her, at jeg kommer ind. I en RTT session om livsformål bringer jeg dig tilbage til barndommen og sammen åbner vi boksen i dit underbevidste sind. Vi finder ud af, hvad der gjorde dig lykkelig, og hvilke hæmmende overbevisninger, du fik installeret. 

Nogle mennesker er bange for at åbne den sorte boks, for hvad nu, hvis der gemmer sig uhyggelige ting? Det, man skal huske på er, at boksen allerede styre ens liv. Uanset om man vil det eller ej. Så det er bedre at åbne og tømme boksen, end at kæmpe med at holde låget lukket.  
0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!