Spørgsmål og svar om Feng Shui

dansk q&a-FS

Hvad er forskellen på kompasskolen og 3-dørsport skolen?

Kompasskolen tager udgangspunkt i kompasset. Dvs. Baguaen ligges ud fra de 4 verdenshjørner Nord, Syd, Øst og Vest. Fordelen ved denne metode er, at den er konstant. Nord er altid i nord, uanset hvordan du renovere dit hjem, og vender huset. Det gør det lettere at regne med. Kompasskolen er desuden den originale og ældste filosofi. Jeg kender folk, som har brugt begge metoder, og deres tilbagemeldinger er, at kompasskolen er den, som giver flest resultater. 

3-dørsporten er simpel men lidt forældet form for Feng Shui. Den tager udgangspunkt i hoveddøren. Filosofien er at alt energi kommer ind gennem døren. Det var måske også sådan, at vi oprindeligt byggede huse; Huse uden særlig mange vinduer og kun enkelte små vinduer, men sådan bygger vi ikke i dag. I dag bygges der hjem med store vinduespartier. Jo mere lys jo bedre. Energien kommer derfor både ind gennem dørene og vinduerne.

Det gør 3-dørsporten forældet. Jeg vil kun bruge denne metode i en bygning, hvor der ikke er vinduer. I et storcenter f.eks. hvor kunderne og energien kun ind fra én side, og der er sjældent vinduer i butikkerne. Desuden er 3-dørsporten ikke konstant. Hvad sker der, hvis du f.eks. renovere dit hus og flytter rundt på hoveddør og bryggersdøren? Eller hvis du helt blænder en dør? Så ændrer hele din Bagua sig, og du kan derfor ikke regne med den Bagua, du fik lagt engang. 

Den Bagua jeg lægger for dig, gælder hele dit hjems liv.  

Hvorfor bør jeg investere i en konsultation?

Jeg startede selv min Feng Shui rejse med at lede efter gratis info på nettet. Det endte med en total forvirring, fordi nogle direkte gik imod hinanden. Det fandt jeg senere ud af, var fordi der er forskellige skoler og filosofier. Alle er gode på deres egen måde, men stadig forskellige. Det er lidt ligesom yoga. Alt yoga er godt, men der er stor forskel på f.eks. Bikram yoga eller yin yoga. En konsultation vil give dit klarhed, og her bliver du holdt i hånden. Bagefter vil du have en klokkeklar køreplan og overblik over, hvordan du, skridt for skridt, kommer tættere på dit mål. 

Hvor lang tid tager en konsultation?

Hvis du er ny klient er en konsultation på ca. 6 timer inkl. frokostpausen. Her vil vi komme igennem +4 livsområder. Hvor mange områder vi når at komme ind på afhænger af størrelsen af hjemmet, og hvor meget rod der er. 

Hvis du er tidligere klient eller online klient, vil den være på ca. 3 timer. Her vil vi fokusere på 1-3 livsområder. Hvor mange områder vi når at komme ind på afhænger af størrelsen af hjemmet, og hvor meget rod der er. 

Er der noget jeg skal forberede på forhånd inden du kommer?

Hvis du gerne selv vil tage notater, bør du have papir og pen klar. 

Hvis du laver en frokost, som kræver forberedelse, er det en god ide at lave i forvejen. 

Hvad er fordelen ved selv at tage notater vs. at købe en rapport af dig?

Hvis du er den meget strukturerede type, vil det være helt fint for dig, at skrive notater selv. De færreste kan dog overskue, at tage notater for en hel dag (6 timer). Der kommer så mange nye informationer på sådan en dag, og langt størstedelen vælger, at tilkøbe en rapport, når de ser, hvor meget der skal holdes styr på. 

Fordelen ved en rapport er, at den er ligesom et opslagsværk, du kan slå op i. Den indeholder alt ligefra prioriteter, Bagua kortet pålagt din bolig, inspirationsbilleder, ændringsforslag, farvekoder, Niki horoskop og planteoversigt. Nogle klienter kalder rapporten for deres Bibel. Det er rapporten, de tager med ud på indkøb. Rapporten gør det lettere at handle ind og finde ting, fordi de fleste mennesker er visuelle. Det er lettere at vise et billede af en ting end at beskrive det.  

Hvad er Niki?

De færreste ved, at der i Feng Shui er en horoskop del. Den hedder Niki. Niki er den ældste form for astrologi. Niki fortæller os, hvilken type personlighed du er, og hvordan du passer sammen med andre personligheder. Hvis du tilkøber en rapport, får du også dit Niki horoskop.  

Hvordan foregår en konsultation?

Først starter vi med en kort rundvisning af dit hjem. Vi tager derefter en kort snak over dagen, og det vi er blevet enige om på det forberedende opkald. Så vil jeg gerne lave nogle testmålinger, og imens jeg laver dem, giver jeg dig nogle papirer til gennemlæsning. Derefter går vi igang med at arbejde med selve livsområderne.  

Skal jeg lave frokost til os?

Ja tak. Jeg er ikke kræsen og kan tåle alt. Jeg er blevet tilbudt alt lige fra rugbrødsmadder til sushi. Det er ikke vigtigt, hvad vi spiser, men det er vigtigt, at vi får en pause. Du vil blive bombarderet med info, og de fleste er lykkelige over pausen, hvor vi jo også lære hinanden bedre at kende. 

Er der ekstra omkostninger? 

Der er 2 ekstra omkostninger: min transportudgifter og de ændringer, vi bliver enige om.

Transportudgifterne er i henhold til statens takster på det givne tidspunkt. i 2022 er det 3,70 kr. per km.

Det sker dog ofte, at jeg tager toget, og er heldig med at finde orange billetter.