Spørgsmål og svar om RTT Hypnoterapi

dansk-q&a

Hvilken terapiform er bedst for mig?

I modsætning til RTT, hvor det er bedst at være åben og tro på sindets kraft, så kræver Feng Shui, essentielle olier, EFT,  PEMF eller infrarød sauna-terapi nogen form for overbevisninger. RTT kræver, at du selv gerne vil ændre dit liv og helbred. Hvis du fx føler dig presset til at se mig – fx fra dine forældre, din partner el. lign. så kommer ønsket om forandring ikke fra dig selv og dit sind vil være lukket. 

De essentielle olier, EFT, PEMF eller infrarød sauna virker fysisk og kemisk, også selvom du er skeptisk men de kræver dog flere behandlinger over en længere periode, fordi behandlingerne er mere overfladiske end RTT.

De essentielle olier, EFT, PEMF eller infrarød sauna er alle væsentligt billigere men hvor RTT finder roden til et problem, er essentielle olier, EFT eller PEMF mere symptombehandlinger. Symptomerne vil forsvinde men det kan forekomme, at de kommer igen fordi roden til problemet ikke er blevet behandlet. Man finder ikke ud af, hvorfor problemet opstod.

Man kan sammenligne de ovenstående terapier samt psykologhjælp og traditionel hypnoterapi, ved at tænke på en vandskade i loftet. 


loft

Hvis du går til en psykolog, så vil I TALE om pletten i loftet og dit ego og bevidste sind vil hele tiden være tilstede. Dét, at det bevidste sind er vågent, betyder automatisk en vis modstand fordi ego'et altid vil holde dig i det velkendte. I vil kigge på pletten, tale om pletten, føle på pletten men ikke gøre noget konkret ved den. Pletten vil være emnet i mange måneder og der vil opstå en accept af, at leve med pletten resten af livet. Det vil føles rart, at der er en der lytter til, hvor grim pletten er og fordi et psykologforløb oftest er på min. 10 sessioner, får folk et nært forhold til deres psykolog. Denne form for terapi kaldes taleterapi og er rigtig god, hvis man har masser af tid og penge. 

Hvis du går en en traditionel hypnoterapeut, bruger essentielle olier, EMF, PEMF, eller infrarød sauna, så vil der være lidt mere aktion. D.v.s. vi maler ovenpå pletten men kun der hvor pletten er – altså en overfladisk reparation og symptombehandling. Man vil kunne se, at der er to forskellige nuancer maling i loftet, selvom du vælger den samme farve. Loftet vil stadig bule ud men man lægger ikke så meget mærke til pletten mere og man vil for en tid glemme pletten, indtil vandet siver igennem loftet og malingen igen. 

Hvis du derimod får en RTT-session, så vil der være tale om en dyb renovering. Du skal skrabe alt maling væk, måske endda rive loftet ned. Du vil finde roden og kilden til vandskaden og repare vandrøret, så det ikke sker igen. D.v.s. du skal igang med at genskabe loftet og der skal spartles og males. Loftet får et helt nyt look og det er hele loftet i det værelse, der skal ordnes. Ikke kun der hvor pletten var synlig. Du går i dybden men til gengæld kommer pletten ikke igen. Det kræver en ekstra indsats i starten men på den lange bane bliver du gladere for dit nye loft.  

Er RTT velegnet til børn?

Ja absolut! Når børn er over 3-4 år, kan de prøve RTT. Jeg foretrækker dog personligt at arbejde med børn over 10-12 år fordi jeg finder regressionen interessant. Med små børn laver jeg ikke regression da de stadig er i barndommen.

De bedste og hurtigste resultater er faktisk hos børn, fordi deres sind er ekstra åbne og de er så modtagelige. Visualisering og fantasi er en central del af RTT, og børn er rigtig gode på dette område. Fx kan du se dit barn lege, at en pind er et sværd og lade som om, at de er en ridder eller en hund, når de leger. Det er fordi deres sind er så kreativt.

Typiske problemer for småbørn er adfærds-, angst- og selvtillidsspørgsmål som frygt, søskenderivalisering, vrede, neglebidning, sengevædning og allergier. Når de bliver ældre, er emnerne oftest stadig inden for adfærd, angst og selvtillid, de ændrer bare udtryk. Ældre børn kommer også, fordi de ønsker at forbedre resultaterne i skolen eller sport, angst for eksamener, manglende selvtillid og/eller selvværd, mobning, frygt for andres meninger m.v.

Børn med ADHD, autisme eller ordblindhed har fantastiske hjerner, og RTT kan hjælpe dem med at få orden og ro på de mange billeder/fornemmelser, de oplever. Jeg sammenligner normalt deres hjerner med biler og siger til dem; ”Din hjerne er en hurtig racerbil, hvor min er en langsom, normal gammel bil. Men hvis du og jeg kørte om kap kunne jeg muligvis vinde. Ikke fordi min bil er hurtigere, men fordi jeg ved, hvordan man kører den. Du har endnu ikke et kørekort til din fantastiske bil og hjerne, men når du får det, bliver du ligesom alle andre”.

Kan alle hypnotiseres? 

JA! Alle har evnen til at blive hypnotiseret fordi vi alle går rundt i en hypnotisk tilstand indtil vi er 7 år – og det kan dit sind huske. Som barn lærte du nye ting ved gentagelser og du brugte din underbevidsthed, for det var den du udelukkende opererede med dengang. Der lærte du fx at gå ved gentagne gange at rejse dig op, når du faldt. Du skal ikke genlære at gå hver dag, takket være din underbevidsthed. Den har gemt den information og den elsker vaner. 

Har du nogensinde kørt hjem fra arbejde uden rigtigt at lægge mærke til vejen hjem? Pludselig var du bare hjemme? Det er et eksempel på, at du har været i en hypnotisk tilstand. Du kørte på autopiloten. Din underbevidsthed hjalp dig, så du kunne tænke på andre ting samtidig med, at du kørte. 

Eller kan du finde din bil i et stor parkeringshus? Hvis du kan det, kan du blive hypnotiseret for du visualisere dig frem til din bil; jeg kan huske, at jeg parkerede den nær den indgang og jeg parkerede ved siden af en rød bil. Det samme sker, når du handler ind i det supermarked, du kender godt. Når du vil finde mælken, går du direkte derhen. Din hjerne skal ikke gå hele supermarkedet igennem hver gang, fordi den har gået turen mange gange før og trækker på den vane. 

Eller har du nogensinde set en film, som var så rørende, at du græd? Dit bevidste sind ved godt, at det bare var en film og derfor ikke ægte men fordi du glemmer tid og sted, så "sover" dit bevidste sind og du befinder dig udelukkende i din underbevidsthed og i filmen. Din underbevidsthed kender ikke forskel på om noget er ægte eller om det er fiktion. Den tager ALT ind. Alle dine oplevelser og alle dine tanker. Det er både godt og skidt. 

Jeg møder af og til folk, som ikke tror, at de kan hypnotiseres men det er en overbevisning mere end et faktum. Faktum er, at de fleste går rundt og bekymrer sig og hvis du kan bekymrer dig, så kan du med garanti også visualisere og derved hypnotiseres. Når du bekymrer dig forestiller du dig nemlig alt det, som kan gå galt. 

Hvor længe varer en RTT-session?

For en voksen er en session normalt ca. 2 timer. Årsagen til, at det kan variere, er fordi hver klient er forskellig. Nogle klienter mærker og ser straks roden og årsagen til deres problem, og vi kan arbejde videre på transformationen. Andre har brug for lidt mere vejledning, og vi vil tage en omvej eller bruge andre værktøjer, for først at finde den grundlæggende årsag til et problem.

Det er dog som når du klatrer op ad et bjerg. Det betyder ikke noget, hvor hurtigt du kommer op til toppen. Udsigten er den samme for alle. Og alle kommer dertil i sidste ende. 

For børn er en session kortere alt afhængigt af barnets alder. Både fordi jo yngre barn, jo kortere er deres opmærksomhedsspænd, og fordi strukturen af ​​en session er forskellig for et barn. Det er ikke nødvendigt at gå tilbage i deres barndomsminder for at finde den grundlæggende årsag til et problem, fordi de stadig lever deres barndom. Her er mit fokus udelukkende på deres liv uden problemet.

Gældende for alle slags sessioner er, at før en session vil jeg tale med klienten og forældrene. Vi taler over zoom eller telefon, og det vil tage cirka 30 minutter. Jeg vil også gerne tale med barnet, men kortere, måske 10-15 min.

Er RTT sikkert? Du tager ikke kontrollen og får mig til at gøre underlige ting?

RTT er helt sikkert. Du er i en afslappet tilstand, hvor du har kontrol hele tiden. Mange mennesker tror, at denne hypnotiske tilstand efterlader dem sårbare og uden kontrol eller uden hukommelse bagefter, men det er faktisk det modsatte. Det eneste, du kan kontrollere, er dine tanker. Tanker skaber følelser, følelser skaber handlinger.

Grunden til at hypnose især er omgivet af mystik, er fordi vi har set for mange Disney film såsom Alladin hvor skurken hypnotiserer helten til at gøre noget imod deres vilje. Jeg kan ikke få dig til at gøre noget, du ikke ønsker at gøre, og du vil kunne huske alt fra sessionen bagefter. 

Du har måske set et hypnoseshow, hvor folk går rundt og siger som en kylling. En hypnotisør kan aldrig få folk til at gøre noget, som de inderst inde ikke selv vil. Deres sind vil lukke sig, så dem, der er med i sådanne shows, er for det første meget villige til at spille med og dem der bliver udvalgt, er ekstra åbne i deres sind. De får på forhånd stillet nogle opgaver, som fortæller hypnotisøren, hvor samarbejdsvillige de vil være. Det ser vi bare ikke på TV.

Jeg plejer altid at sige, at hvis det modsatte var tilfældet, så ville alle hypnotisører jo være millionærer. 

Kan min tilstand forværres?

NEJ! Jeg kan kun få dig til at føle dig bedre tilpas eller forbedre din helbredstilstand. Hypnose kan aldrig forværre noget. Min mentor Marisa Peer siger altid: “Selv dårlig hypnose fungerer, hvis klienten gerne vil have en forandring”.

Forbedringer og bedring sker i 3 skridt: enten straks, efter et par dage eller langsommere i løbet af et par uger. Da RTT imidlertid er som en enorm indre detox, vil nogle personer opleve at en tilstand kan blive forværret, før den derefter bliver væsentligt bedre. Hver person reagerer forskelligt, men langt de fleste mennesker oplever en dybtegående ændring.

Hvordan er RTT anderledes end traditionel hypnoterapi?

RTT adskiller sig fra traditionel hypnoterapi i dens struktur, længde og resultater. Hvis du har prøvet normal hypnoterapi, vil du have bemærket, at der er lidt eller ingen regression tilbage til barndomserindringer. Der er en lang induktion og derefter en masse positive bekræftelser, så det føles mere som positiv meditation. Transformationen hos klienter er mindre markant sammenlignet med RTT, da klienten ikke er den, der bringer brikkerne sammen, og der er ingen indsigt i, hvorfor problemet blev oprettet. I traditionel hypnoterapi er terapeuten en, der taler, mens klienten lytter. Der er ingen optagelse at lytte til bagefter i almindelig hypnoterapi. Der er kun en session. Og det er problematisk, fordi hjernen lærer gennem gentagelse.

Symbolsk kan man sige, at der i traditionel hypnoterapi plantes der et frø, hvor der i RTT først bliver luget ud i haven og jorden først. Alt ukrudtet bliver fjernet og jorden gøres klar før frøet, så plantes for at give frøet  optimale levevilkår. 

RTT har på den anden side en meget kortere induktion, og den centrale del i RTT er interventionsdelen i midten. Her ændrer RTT klienternes overbevisningssystem ved at udføre mindst 3 regressioner, hvor klienten går tilbage til barndomsscener, der er roden og årsagen til problemet. RTT transformerer en sygdom eller et problem ved roden. Først når vi analyserer den samme begivenhed, der skabte problemet i første omgang, vil problemet kunne transformeres for evigt. En enorm forståelse – klientens “AHA-øjeblik” – for hvorfor dette problem startede. 

Forskelle

Hvordan kan det være lige så effektivt online over Zoom?

En online session leverer de samme resultater, som hvis det var en session til ansigt til ansigt, fordi den centrale del af sessionen er, at du lytter til min stemme, der guider dig. Dine øjne vil være lukket det meste af tiden, så det betyder ikke noget, om jeg sidder med dig i det faktiske rum eller om vi er i hinandens selskab i det virtuelle rum.

Det er dog vigtigt med en online session, at du har en god internetforbindelse, så du kan høre min stemme tydeligt, og at du kan sidde eller halvt ligge, afslappet i nærheden af din computer, så jeg kan se din overkrop.

Hvorfor vender vi tilbage til vores barndom, når vi ser efter rødderne i et spørgsmål?

Din nutid er en genspejlning af din fortid. De fleste mennesker finder rødderne og svarene til deres følelsesmæssige eller fysiske problemer, i deres barndom. Årsagen er, at når vi er børn, er vores sind meget åbent og sårbart overfor de mennesker, der er tæt på os, såsom vores forældre eller lærere. Vi stoler blindt på deres ord og når vi er under 7 år, har vores sind ikke udviklet den kritiske sans endnu. Så hvis en voksen siger: ”Du er en dårlig pige/dreng”, tror vi på dem, og den tro bliver som en virusinficeret software, som vi kører videre på.

Efterhånden som vi bliver ældre, lukker vores sind sig mere og mere og mentalt gror vi flere lag udenpå hinanden, som et løg, for at beskytte os selv. Hvert lag gemmer på en begrænsende overbevisning. I RTT pilles disse lag af for at finde virussens kerne og transformere den.

Jeg har prøvet ALLE slags terapi. Hvorfor tror du RTT virker for mig?

RTT fungerer, fordi det arbejder med dit underbevidst sind. Alle problemer oprettes i underbevidstheden, der driver 95% af al menneskelig adfærd. Så det giver ingen mening at prøve og løse et problem, der oprettes på et underbevidst niveau med værktøjer som kun involverer det bevidste sind. De fungerer på to forskellige niveauer og har forskelligt formål og færdigheder.

Så hvis du besøger en psykolog, vil du sidde og tale, men du taler med dit bevidste sind, der kun tegner sig for 5% af vores handlinger og tro. Hvis du har oplevet en smertefuld begivenhed som barn, har du sandsynligvis undertrykt den og glemt den for ikke at blive mindet om den. For at beskytte dig. Så det er væk i dit bevidste sind, men det er stadig gemt i dit underbevidste sind, og det er der nøglen til din helbredelse skal findes.

Et eksempel på dette var en kvinde, der havde brugt en masse penge og tid i terapi med en traditionel psykolog for at behandle sine pengeproblemer. Klienten kunne ikke holde på penge og brugte alle sine penge hver måned. Klienten troede, det var på grund af hendes fattige barndom, der var domineret af en konstant kamp, ​​og hvad hun havde lært om penge fra sine forældre, så de talte om hendes fattige barndom, indtil der ikke var mere at sige, men kvinden kæmpede stadig med at beholde og tage vare på sine penge. Med RTT opdagede hun, at roden til problemet skulle findes et andet sted som ikke havde noget at gøre med hendes barndom. Da hendes mor døde, arvede klienten en lejlighed og nogle penge og havde for første gang penge på papir. Hun var dog ødelagt af sorg, og hendes underbevidste sind lavede den overbevisning: Før du får penge, er nogen nødt til at dø. Så naturligvis var det svært for hende at tiltrække penge, fordi penge var forbundet med sorg i hendes underbevidste sind.

RTT er så kraftfuld, fordi den finder den egentlige grund. Det underbevidste sind husker alt! Selv i vores søvn er det underbevidste sind vågent. Det er grunden til, at dine kropsfunktioner ikke stopper, når du sover. En del af dit sind er altid vågen og sørger for at alt fungerer, så du ikke dør.

Er RTT nok eller skal jeg supplere det med Feng Shui, olier, EFT, PEMF eller saunaen?

RTT er i sig selv en meget kraftfuld terapiform, så den kan fint stå alene. Grunden til at jeg tilbyder andre terapiformer er, fordi jeg elsker at arbejde holistisk. Holistisk for mig betyder at takle et problem fra flere sider. Hvis du både transformere et problem via en ydre og indre vej, så får du endnu hurtigere resultater. Vejen til healing er mange og nogle terapiformer tiltaler nogle mens andre har et andet temperament. Det er lidt ligesom sport. Dit valg af sportsgren eller motionsform tager du ud fra hvilken slags sport du nyder, hvor meget tid og penge du har til rådighed, hvad formålet med at dyrke sport er o.s.v. Ingen sport er mere rigtig eller forkert. De giver alle øget sundhed men nogle er måske mere anstrengende end andre på den korte bane men på den lange bane, også mere effektive og resultatgivende. 

Hvorfor er RTT dyrere per session end fx en psykolog?

En psykolog tilbyder taleterapi som, efter min erfaring, er langt mindre effektivt end RTT og derfor har du brug for 3 eller 4 gange så mange sessioner til samme lidelse. Man ledes til at tro at roden til problemet identificeres men det transformeres ikke på et dybere niveau og derfor kommer det igen og igen. Det er som ukrudt i haven. Hvis det ikke fjernes ved roden, dukker det op igen. 

I modsætning til traditionel terapi tager det i gennemsnit 3 sessioner med RTT, at transformerer samme lidelse, fordi der sker en omprogrammering i hjernen til det bedre. Vi finder roden og fjerner den overbevisning og mental software, der fik ukrudtet til at vokse. Mit mål er at give dig så meget indsigt og styrke i dig selv, at du ikke behøver mig. Jo hurtigere du er ude af mine hænder så du kan leve dit liv uden smerter og lidelse, jo bedre. Det er mit mål. Du betaler for resultater og for min tid. 

Når det er sagt skal det dog siges, at alt slags terapi, selv dårlig terapi hjælper, fordi du får afløb for dine følelser og vores slutmål er det samme; at give dig øget sundhed, frihed og lykke. Men nogle former er mere effektive end andre – fx RTT. 

en hammer med et ordsprog