Spørgsmål og svar om RTT Hypnoterapi og Feng Shui

dansk-q&a

Hvilken terapiform er bedst for mig? RTT eller Feng Shui?

RTT er en indre terapiform, og Feng Shui er en ydre; de komplementerer hinanden godt.

Hvis du har et problem, der fylder meget i dit liv, vil jeg anbefale RTT først. RTT er god til hurtigt at skabe forandring, fordi man finder ud af, hvorfor problemet opstod.

Feng Shui er mere en langsigtet strategi, men til gengæld kræver den ikke det helt store dybe indre arbejde af dig. Du skal selvfølgelig implementere de ændringer i dit hjem, som vi bliver enige om, men for folk, der ikke er vant til at arbejde med deres følelser, kan det være lettere at rykke rundt på møblerne end at kigge indad. Det kan for nogle virke mere ligetil og knap så 'farligt'.

I modsætning til RTT, hvor det er bedst at være åben og tro på sindets kraft, kræver Feng Shui ikke nogen form for overbevisning. RTT kræver, at du selv gerne vil ændre dit liv og helbred. Hvis du f.eks. føler dig presset til at se mig – f.eks. fra dine forældre, din partner eller lignende – så kommer ønsket om forandring ikke fra dig selv, og dit sind vil være mere lukket, og resultaterne kan være længere tid om at komme. Fordi Feng Shui er en ydre terapiform, kræver den ingen overbevisning, kun en lyst til at arbejde med sit hjems indretning på en anderledes måde."

 

Jeg har gået til Psykolog tidligere. Hvordan er RTT anderledes?

Man kan sammenligne psykologhjælp og traditionel hypnoterapi ved at tænke på en vandskade i loftet.

Når du går til en psykolog, vil I TALE om pletten i loftet, og dit ego og bevidste sind vil hele tiden være til stede. Det, at det bevidste sind er vågent, betyder automatisk en vis modstand, fordi egoet altid vil holde dig i det velkendte. I vil kigge på pletten, tale om den, føle på den, men ikke gøre noget konkret ved den. Pletten vil være emnet i mange måneder, og der vil opstå en accept af at leve med pletten resten af livet. Det vil føles rart, at der er en der lytter til, hvor grim pletten er, og fordi et psykologforløb oftest er på mindst 10 sessioner, får folk et nært forhold til deres psykolog. Denne form for terapi kaldes taleterapi og er rigtig god, hvis man har masser af tid og penge.

Hvis du går til en traditionel hypnoterapeut vil der være lidt mere aktion. Det vil sige, vi maler ovenpå pletten, men kun der hvor pletten er – altså en overfladisk reparation og symptombehandling. Man vil kunne se, at der er to forskellige nuancer af maling i loftet, selvom du vælger den samme farve. Loftet vil stadig bule ud, men man lægger ikke så meget mærke til pletten mere, og man vil for en tid glemme pletten, indtil vandet siver igennem loftet og malingen igen.

Hvis du derimod får en RTT-session, vil der være tale om en dyb renovering. Du skal skrabe al maling væk, måske endda rive loftet ned. Du vil finde roden og kilden til vandskaden og reparere vandrøret, så det ikke sker igen. Det vil sige, du skal i gang med at genskabe loftet, og der skal spartles og males. Loftet får et helt nyt look, og det er hele loftet i det pågældende værelse, der skal ordnes. Ikke kun der, hvor pletten var synlig. Du går i dybden, men til gengæld kommer pletten ikke igen. Det kræver en ekstra indsats i starten, men på den lange bane bliver du gladere for dit nye loft.

loft

Er RTT velegnet til børn?

Ja, absolut! Når børn er over 3-4 år, kan de prøve RTT. Jeg foretrækker dog personligt at arbejde med børn over 10-12 år, da jeg finder regressionen interessant. Med små børn laver jeg ikke regression, da de stadig befinder sig i barndommen.

De bedste og hurtigste resultater ses faktisk hos børn, fordi deres sind er ekstra åbne og de er meget modtagelige. Visualisering og fantasi er en central del af RTT, og børn er rigtig dygtige på dette område. For eksempel kan du se dit barn lege, at en pind er et sværd og forestille sig, at de er en ridder eller en hund, når de leger. Det skyldes, at deres sind er utroligt kreativt.

Typiske problemer hos småbørn inkluderer adfærds-, angst- og selvtillidsspørgsmål som frygt, søskenderivalisering, vrede, neglebidning, sengevædning og allergier. Når de bliver ældre, drejer emnerne sig ofte stadig om adfærd, angst og selvtillid, men udtrykkes anderledes. Ældre børn søger også hjælp til at forbedre deres resultater i skolen eller i sport, angst for eksamener, manglende selvtillid og/eller selvværd, mobning, frygt for andres meninger med videre.

Børn med ADHD, autisme eller ordblindhed har fantastiske hjerner, og RTT kan hjælpe dem med at få styr på de mange billeder og fornemmelser, de oplever. Jeg sammenligner ofte deres hjerner med biler og siger til dem: 'Din hjerne er som en hurtig racerbil, hvor min er mere som en langsom, almindelig gammel bil. Men hvis du og jeg kørte om kap, kunne jeg muligvis vinde. Ikke fordi min bil er hurtigere, men fordi jeg ved, hvordan man kører den. Du har endnu ikke et kørekort til din fantastiske bil og hjerne, men når du får det, bliver du lige så god som alle andre.

Kan alle hypnotiseres? 

JA! Alle har evnen til at blive hypnotiseret, fordi vi alle går rundt i en hypnotisk tilstand indtil vi er 7 år – og det kan dit sind huske. Som barn lærte du nye ting gennem gentagelser, og du brugte din underbevidsthed, for det var den, du primært opererede med dengang. Der lærte du f.eks. at gå ved gentagne gange at rejse dig op, når du faldt. Du skal ikke genlære at gå hver dag, takket være din underbevidsthed. Den har gemt den information og elsker vaner.

Har du nogensinde kørt hjem fra arbejde uden rigtigt at lægge mærke til vejen hjem? Pludselig var du bare hjemme? Det er et eksempel på, at du har været i en hypnotisk tilstand. Du kørte på autopilot. Din underbevidsthed hjalp dig, så du kunne tænke på andre ting, mens du kørte.

Eller kan du finde din bil i et stort parkeringshus? Hvis du kan det, kan du blive hypnotiseret, fordi du visualiserer dig frem til din bil; 'jeg kan huske, at jeg parkerede den nær den indgang, og jeg parkerede ved siden af en rød bil'. Det samme sker, når du handler ind i det supermarked, du kender godt. Når du vil finde mælken, går du direkte derhen. Din hjerne skal ikke gå hele supermarkedet igennem hver gang, fordi den har gået turen mange gange før og trækker på den vane.

Eller har du nogensinde set en film, som var så rørende, at du græd? Dit bevidste sind ved godt, at det bare er en film og derfor ikke ægte, men fordi du glemmer tid og sted, 'sover' dit bevidste sind, og du befinder dig udelukkende i din underbevidsthed og i filmen. Din underbevidsthed kender ikke forskel på, om noget er ægte eller om det er fiktion. Den tager ALT ind. Alle dine oplevelser og alle dine tanker. Det er både godt og skidt.

Jeg møder af og til folk, som ikke tror, at de kan hypnotiseres, men det er mere en overbevisning end et faktum. Faktum er, at de fleste går rundt og bekymrer sig, og hvis du kan bekymre dig, så kan du med garanti også visualisere og derved hypnotiseres. Når du bekymrer dig, forestiller du dig nemlig alt det, som kan gå galt.

Hvor længe varer en RTT-session?

For en voksen er en session normalt ca. 2 timer. Årsagen til, at det kan variere, er fordi hver klient er forskellig. Nogle klienter mærker og ser straks roden og årsagen til deres problem, og vi kan arbejde videre på transformationen. Andre har brug for lidt mere vejledning, og vi vil tage en omvej eller bruge andre værktøjer, for først at finde den grundlæggende årsag til et problem.

Det er dog som når du klatrer op ad et bjerg. Det betyder ikke noget, hvor hurtigt du kommer op til toppen. Udsigten er den samme for alle. Og alle kommer dertil i sidste ende. 

For børn er en session kortere alt afhængigt af barnets alder. Både fordi jo yngre barn, jo kortere er deres opmærksomhedsspænd, og fordi strukturen af ​​en session er forskellig for et barn. Det er ikke nødvendigt at gå tilbage i deres barndomsminder for at finde den grundlæggende årsag til et problem, fordi de stadig lever deres barndom. Her er mit fokus udelukkende på deres liv uden problemet.

Gældende for alle slags sessioner er, at før en session vil jeg tale med klienten og forældrene. Vi taler over zoom eller telefon, og det vil tage cirka 30 minutter. Jeg vil også gerne tale med barnet, men kortere, måske 10-15 min.

Er RTT sikkert? Du tager ikke kontrollen og får mig til at gøre underlige ting?

RTT er helt sikkert. Du er i en afslappet tilstand, hvor du har kontrol hele tiden. Mange mennesker tror, at denne hypnotiske tilstand efterlader dem sårbare og uden kontrol eller uden hukommelse bagefter, men det er faktisk det modsatte. Det eneste, du kan kontrollere, er dine tanker. Tanker skaber følelser, følelser skaber handlinger.

Grunden til at hypnose især er omgivet af mystik, er fordi vi har set for mange Disney film såsom Alladin hvor skurken hypnotiserer helten til at gøre noget imod deres vilje. Jeg kan ikke få dig til at gøre noget, du ikke ønsker at gøre, og du vil kunne huske alt fra sessionen bagefter. 

Du har måske set et hypnoseshow, hvor folk går rundt og siger som en kylling. En hypnotisør kan aldrig få folk til at gøre noget, som de inderst inde ikke selv vil. Deres sind vil lukke sig, så dem, der er med i sådanne shows, er for det første meget villige til at spille med og dem der bliver udvalgt, er ekstra åbne i deres sind. De får på forhånd stillet nogle opgaver, som fortæller hypnotisøren, hvor samarbejdsvillige de vil være. Det ser vi bare ikke på TV.

Jeg plejer altid at sige, at hvis det modsatte var tilfældet, så ville alle hypnotisører jo være millionærer. 

Kan min tilstand forværres?

NEJ! Jeg kan kun få dig til at føle dig bedre tilpas eller forbedre din helbredstilstand. Hypnose kan aldrig forværre noget. Min mentor Marisa Peer siger altid: “Selv dårlig hypnose fungerer, hvis klienten gerne vil have en forandring”.

Forbedringer og bedring sker i 3 skridt: enten straks, efter et par dage eller langsommere i løbet af et par uger. Da RTT imidlertid er som en enorm indre detox, vil nogle personer opleve at en tilstand kan blive forværret, før den derefter bliver væsentligt bedre. Hver person reagerer forskelligt, men langt de fleste mennesker oplever en dybtegående ændring.

Hvordan er RTT anderledes end traditionel hypnoterapi?

RTT adskiller sig fra traditionel hypnoterapi i dens struktur, længde og resultater. Hvis du har prøvet normal hypnoterapi, vil du have bemærket, at der er lidt eller ingen regression tilbage til barndomserindringer. Der er en lang induktion og derefter en masse positive bekræftelser, så det føles mere som positiv meditation. Transformationen hos klienter er mindre markant sammenlignet med RTT, da klienten ikke er den, der bringer brikkerne sammen, og der er ingen indsigt i, hvorfor problemet blev oprettet. I traditionel hypnoterapi er terapeuten en, der taler, mens klienten lytter. Der er ingen optagelse at lytte til bagefter i almindelig hypnoterapi. Der er kun en session. Og det er problematisk, fordi hjernen lærer gennem gentagelse.

Symbolsk kan man sige, at der i traditionel hypnoterapi plantes der et frø, hvor der i RTT først bliver luget ud i haven og jorden først. Alt ukrudtet bliver fjernet og jorden gøres klar før frøet, så plantes for at give frøet  optimale levevilkår. 

RTT har på den anden side en meget kortere induktion, og den centrale del i RTT er interventionsdelen i midten. Her ændrer RTT klienternes overbevisningssystem ved at udføre mindst 3 regressioner, hvor klienten går tilbage til barndomsscener, der er roden og årsagen til problemet. RTT transformerer en sygdom eller et problem ved roden. Først når vi analyserer den samme begivenhed, der skabte problemet i første omgang, vil problemet kunne transformeres for evigt. En enorm forståelse – klientens “AHA-øjeblik” – for hvorfor dette problem startede. 

Forskelle

Hvordan kan det være lige så effektivt online over Zoom?

En online session leverer de samme resultater, som hvis det var en session til ansigt til ansigt, fordi den centrale del af sessionen er, at du lytter til min stemme, der guider dig. Dine øjne vil være lukket det meste af tiden, så det betyder ikke noget, om jeg sidder med dig i det faktiske rum eller om vi er i hinandens selskab i det virtuelle rum.

Det er dog vigtigt med en online session, at du har en god internetforbindelse, så du kan høre min stemme tydeligt, og at du kan sidde eller halvt ligge, afslappet i nærheden af din computer, så jeg kan se din overkrop.

Hvorfor vender vi tilbage til vores barndom, når vi ser efter rødderne i et spørgsmål?

Din nutid er en genspejlning af din fortid. De fleste mennesker finder rødderne og svarene til deres følelsesmæssige eller fysiske problemer, i deres barndom. Årsagen er, at når vi er børn, er vores sind meget åbent og sårbart overfor de mennesker, der er tæt på os, såsom vores forældre eller lærere. Vi stoler blindt på deres ord og når vi er under 7 år, har vores sind ikke udviklet den kritiske sans endnu. Så hvis en voksen siger: ”Du er en dårlig pige/dreng”, tror vi på dem, og den tro bliver som en virusinficeret software, som vi kører videre på.

Efterhånden som vi bliver ældre, lukker vores sind sig mere og mere og mentalt gror vi flere lag udenpå hinanden, som et løg, for at beskytte os selv. Hvert lag gemmer på en begrænsende overbevisning. I RTT pilles disse lag af for at finde virussens kerne og transformere den.

Jeg har prøvet ALLE slags terapi. Hvorfor tror du RTT virker for mig?

RTT fungerer, fordi det arbejder med dit underbevidst sind. Alle problemer oprettes i underbevidstheden, der driver 95% af al menneskelig adfærd. Så det giver ingen mening at prøve og løse et problem, der oprettes på et underbevidst niveau med værktøjer som kun involverer det bevidste sind. De fungerer på to forskellige niveauer og har forskelligt formål og færdigheder.

Så hvis du besøger en psykolog, vil du sidde og tale, men du taler med dit bevidste sind, der kun tegner sig for 5% af vores handlinger og tro. Hvis du har oplevet en smertefuld begivenhed som barn, har du sandsynligvis undertrykt den og glemt den for ikke at blive mindet om den. For at beskytte dig. Så det er væk i dit bevidste sind, men det er stadig gemt i dit underbevidste sind, og det er der nøglen til din helbredelse skal findes.

Et eksempel på dette var en kvinde, der havde brugt en masse penge og tid i terapi med en traditionel psykolog for at behandle sine pengeproblemer. Klienten kunne ikke holde på penge og brugte alle sine penge hver måned. Klienten troede, det var på grund af hendes fattige barndom, der var domineret af en konstant kamp, ​​og hvad hun havde lært om penge fra sine forældre, så de talte om hendes fattige barndom, indtil der ikke var mere at sige, men kvinden kæmpede stadig med at beholde og tage vare på sine penge. Med RTT opdagede hun, at roden til problemet skulle findes et andet sted som ikke havde noget at gøre med hendes barndom. Da hendes mor døde, arvede klienten en lejlighed og nogle penge og havde for første gang penge på papir. Hun var dog ødelagt af sorg, og hendes underbevidste sind lavede den overbevisning: Før du får penge, er nogen nødt til at dø. Så naturligvis var det svært for hende at tiltrække penge, fordi penge var forbundet med sorg i hendes underbevidste sind.

RTT er så kraftfuld, fordi den finder den egentlige grund. Det underbevidste sind husker alt! Selv i vores søvn er det underbevidste sind vågent. Det er grunden til, at dine kropsfunktioner ikke stopper, når du sover. En del af dit sind er altid vågen og sørger for at alt fungerer, så du ikke dør.

Er RTT nok eller skal jeg supplere det med Feng Shui, olier, EFT, PEMF eller saunaen?

RTT er i sig selv en meget kraftfuld terapiform, så den kan fint stå alene. Grunden til at jeg tilbyder andre terapiformer er, fordi jeg elsker at arbejde holistisk. Holistisk for mig betyder at takle et problem fra flere sider. Hvis du både transformere et problem via en ydre og indre vej, så får du endnu hurtigere resultater. Vejen til healing er mange og nogle terapiformer tiltaler nogle mens andre har et andet temperament. Det er lidt ligesom sport. Dit valg af sportsgren eller motionsform tager du ud fra hvilken slags sport du nyder, hvor meget tid og penge du har til rådighed, hvad formålet med at dyrke sport er o.s.v. Ingen sport er mere rigtig eller forkert. De giver alle øget sundhed men nogle er måske mere anstrengende end andre på den korte bane men på den lange bane, også mere effektive og resultatgivende. 

Hvorfor er RTT dyrere per session end fx en psykolog?

En psykolog tilbyder taleterapi som, efter min erfaring, er langt mindre effektivt end RTT og derfor har du brug for 3 eller 4 gange så mange sessioner til samme lidelse. Man ledes til at tro at roden til problemet identificeres men det transformeres ikke på et dybere niveau og derfor kommer det igen og igen. Det er som ukrudt i haven. Hvis det ikke fjernes ved roden, dukker det op igen. 

I modsætning til traditionel terapi tager det i gennemsnit 3 sessioner med RTT, at transformerer samme lidelse, fordi der sker en omprogrammering i hjernen til det bedre. Vi finder roden og fjerner den overbevisning og mental software, der fik ukrudtet til at vokse. Mit mål er at give dig så meget indsigt og styrke i dig selv, at du ikke behøver mig. Jo hurtigere du er ude af mine hænder så du kan leve dit liv uden smerter og lidelse, jo bedre. Det er mit mål. Du betaler for resultater og for min tid. 

Når det er sagt skal det dog siges, at alt slags terapi, selv dårlig terapi hjælper, fordi du får afløb for dine følelser og vores slutmål er det samme; at give dig øget sundhed, frihed og lykke. Men nogle former er mere effektive end andre – fx RTT. 

en hammer med et ordsprog